Nemzetközi találkozó a Dr. Chen Patika Gyógyító Központjában

2017. március 30-án, a Magyarországi Chi-Huang (TCM) Medicine Center (Dr. Chen Patika Gyógyító Központ) és a Kínai Nagykövetség nagy szeretettel meghívta több mint 20 ország (például Oroszország, Egyesült Királyság, Franciaország, India, Németország, Fehéroroszország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, Pakisztán, Szudán) nagykövetének feleségét egy kellemes időtöltésre, amelynek keretében betekintést nyerhettek a több mint 5000 éves Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) és kínai gasztronómia kultúrkincsébe.

Li Bei asszony, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetének felesége és Dr. Chen Zhen, a Közép-Európai Kínai Orvosi és Gyógyszerészeti Közhasznú Egyesület elnöke nagy szeretettel köszöntötte a hölgyeket megnyitó beszédében, majd Chen doktor könnyed hangvételű, angol nyelvű előadást tartott, amelyet nagy érdeklődéssel fogadtak. Dr. Chen beszélt arról, hogy hogyan őrizzük meg egészségünket az alternatív terápiák (akupunktúra, moxaterápia, akupresszúrás masszázs, gyógynövény-receptúra, stb.) segítségével, bizonyos gyógynövények használatával. Az előadás színvonalát a gyógyszállodában dolgozó kínai orvosok akupresszúrás masszázsbemutatója is emelte. Az előadást követően számos érdeklődő, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdés érkezett Chen doktor felé.

A hagyományos kínai gyógyászat nem különíti el mereven egymástól a gyógyfüveket és az ételeket, hiszen mint a régi kínai mondás tartja: 药食同源 yao shi tong yuan – a gyógyfű és az étel forrása ugyanaz. Ebédidő közeledtével a gyógyító kínai konyha különlegességeibe is belekóstolhattak a kedves meghívottak: gyöngytyúkleves ginsenggel, fenyőmagos kukoricasaláta, rukkolás-fafülgombás saláta, jujubás-gojis-licsis-lótuszmagos desszert és goji bogyós sütemény színesítették a repertoárt.

A nagykövetfeleségek igényei szerint lehetőség nyílt különféle kezeléseket kipróbálni a helyszínen, természetesen a diagnózis felállítását követően. A gyógyszállóban eltöltött kis időt összegezve, a vendégek nagy elismerést tanúsítottak a kínai kultúra, orvoslás több ezer éves hagyománya, tudásanyaga iránt.